Příběh potravin - Stupice
6.6. jsme se společně s 2.třídou vypravili do šlechtitelské stanice Selgen ve Stupicích. Zážitků byla spousta. Hned u vchodu ochutnávka škvarkové pomazánky a ovesných tyčinek, přebírání hrachu a fazolí, mohli jsme si ponořit obličej do mouky. Na dalších stanovištích jsme viděli různé bylinky, učili jsme se poznávat semínka různých zemědělských plodin, dozvěděli jsme se, co vše se děje od okamžiku, kdy se zrno zaseje do země, do chvíle, kdy máme na stole upečený chléb, jak to vypadá, když potraviny stůňou, otestovali jsme kyselost různých kapalných látek, vyzkoušeli si termokameru a ponořili lístky rostlin do kapalného dusíku. Odnášeli jsme si mnoho dárků a suvenýrů. Vše zakončeno na nádherné vyhlídce v blízkých Kolodějích.